Dit zeg ik ALTIJD tegen mijn klanten en toch blijft het mijn werkpunt!

Zaterdagmiddag kijk ik met trots naar de voorbije week. ‘Successen moet je vieren’ zeg ik steevast tegen mijn klanten. En toch blijft het voor mezelf een serieus werkpunt.

Terwijl ik voorbije week overloop schrik ik. Ik sta stil bij de feiten, en jawel, ze zijn heel bijzonder.

Zal ik je mee nemen in mijn 3 realisaties?

Zondagochtend kreeg ik een staande ovatie van een groep straffe ondernemende vrouwen. 6 volle minuten pakte ik ze mee in mijn “Waarom ik doe wat ik doe” verhaal. De energie stroomde heel dominant door mijn lijf. Ik liet er geen gras over groeien en viel met de deur in huis.

‘Ik word er zot van dat ondernemers - ja ook elke ondernemer hier in de zaal - NIET vet veel geld verdient’. WAAROM neem jij g*dverdomme er genoegen mee om 85 uren in de week te werken? Tegen een studententarief??

De toon was onmiddellijk gezet. Mijn stem verhief zich door de ruimte. Muisstil werd het. Ik voelde een trilling in mijn onderbenen en ging verder op mijn elan. Ik nam hen mee in de tijd. Waarom ik besliste om mijn carrière een serieuze wending te geven. En waarom ik zo warm loop om ondernemers te transformeren naar mensen die zichzelf gunnen om winst te maken én vet veel geld te verdienen. Het gaat niet alleen om cijfers benadruk ik met klem, maar zeker ook over zelfleiderschap op nemen. Ik leer hen om van hun bedrijf een money making machine te maken. Goed geoliede processen zijn daar in onmisbare schakels.

De speech was zoooo spannend dat ik in tranen uitbarstte omdat ik plots voelde dat ik echt mijn mentor plaats moet claimen. Dat ik dat kan. In België én in Nederland. Ja, want als ik dat bij onze noorderburen kan… jij bent alvast gewaarschuwd, liefste nieuwslezer!

Terug naar jou. Want ik besef ineens dat elke lezer van deze nieuwsbrief zijn/haar passie MOET claimen en daar geld mee MOET verdienen 😊

De 2de realisatie. Na een jaar uitstellen met allerlei excuses en smoezen, bereidde ik afgelopen week een training voor om Jouw Winstgevend Plan samen te stellen. Yes!

Hoe stel je een plan op om winst te maken? Heel concreet gaat het over het aantal te verkopen producten. We houden rekening met welke tijd jij beschikbaar hebt en hoeveel omzet hier tegenover staat. Super praktisch, elke ondernemer kan er mee aan de slag. Het video- en het trainingsmateriaal zijn ingeblikt. Super cool! Waarom duurde het nu zo lang? Eindelijk was ik in staat om in Jip & Janneke taal het verhaal te vertellen op video. Hoe ik dat technisch moest realiseren, hoe ik de puzzel in elkaar moest laten vallen… het was lang onduidelijk. Maar eindelijk had ik alle moed bij elkaar geraapt en er werk van gemaakt. Weer een taak geschrapt die al lang op mijn to-dolijst stond. Wat een fijn gevoel.

Heb jij last van uitstelgedrag? Doe jij aan zelfsabotage?

Waarom?

Is het omdat je niet weet hoe je het moet doen of aanpakken?

Is het omdat je de lat hoog legt en het nooit goed genoeg vindt?

Is het om dat jij schrik hebt van de reactie van anderen?

Of zie je de taak te groot en je denkt dat het teveel te veel werk gaat zijn?

Laat het me gerust weten. Wie weet kan ik je wel de sjot onder je kont geven 😊 !

Dan mijn laatste succes van voorbije week… en ja, nu ga je misschien keihard in de lach schieten. Ik heb eindelijk een verandering gebracht in mijn eigen administratie. Om voor mezelf zaken te vereenvoudigen, te vergemakkelijken. Oftewel de geoliede machine nog beter oliën. OkiOki is mijn nieuwste tool, een digitale assistent die mijn financiële administratie automatiseert. Die van Tom trouwens ook. OkiOki zorgt ervoor dat de papieren aankoopfacturen omgezet worden naar UBL-bestanden om ze dan supermakkelijk in de boekhouding te integreren. We zijn nog in de startfase maar de eerste stap is gezet en ik word er nu al blij van! Op naar een volledige digitale administratie. 

Ziezo. Dat was echt interne keuken, haha.

Ben jij nog mee?

Kan jouw zaak ook een winstplan gebruiken? Of je ondernemerschap een boost? Wil je nog van die down-to-earth tips? Laat ons in gesprek gaan: https://www.ilsedieltjens.com/we-gaan-in-gesprek

Ik heb er zin in!

Tot dan,

Ilse

PS denk je dat deze blog ook iets is voor je collega ondernemer, zeg en mail het voort 

Vorige
Vorige

De 3 meest gemaakte fouten die zorgen voor financieel verlies

Volgende
Volgende

3 cruciale schakels die jouw ondernemershart laten kloppen