3 cruciale schakels die jouw ondernemershart laten kloppen

Sporza schrijft: “Alle lof is gerechtvaardigd. De aanvoerder, de scheidsrechter en het medisch team zorgen voor 3 cruciale schakels in het leven van Christian Eriksen, op moment dat zijn hart sputterde, in het duel tussen Denemarken en Finland.”

Kippenvel. En een déjà-vu. Enkele dagen geleden had ik immers een telefoongesprek met een zaakvoerder van een (uiterlijk) succesvol bedrijf die plots met hartritmestoornissen om hulp riep. Gelukkig ook met een goede afloop.

Wie zijn jouw 3 cruciale schakels?

Aanvoerder Simon Kjaer doet wat een kapitein hoort te doen. Hij constateert dat er iets grondig mis is met zijn ploegmaat. De Deen voorkwam dat Eriksen zijn tong inslikte en schreeuwde om medische hulp.

4 seconden. Meer had scheidsrechter Anthony Taylor niet nodig om te beseffen dat er iets ernstigs aan de hand was. De Engelse arbiter riep de medische hulpdiensten het veld op. Een cruciale actie want elke seconde telde. Het medisch personeel handelde koelbloedig en pijlsnel toen bleek dat Eriksen geen hartslag meer had.

Wat een anticlimax op het EK voetbal in Kopenhagen. Maar ook: wat een samenwerking, wat een team, wat een efficiëntie. Daardoor is een veel erger drama vermeden.

Het start bij het herkennen van de situatie. Het weten welke acties nodig zijn, op welk moment.

De krachten van de verschillende schakels gebruiken en inzetten.

In welke benarde financiële situatie je ook zit, het is nooit een fijn gevoel om jezelf midden in een cashflow-oorlog, te herkennen. Aan de onderkant van de streep of iets daarboven.

Het is veel aangenamer als je aan de bovenkant van de cashflow zit. Je hebt geen last van concurrenten en je omzet is verbazingwekkend goed. Je hebt zelfs een wachtlijst. Je klanten zijn bereid om hoge prijzen te betalen. Je winst dikt aan.

Ilse, hoe kom ik daar?

Hoe haal ik zonder moeite klanten binnen die goed betalen? Klanten die niet zagen over prijzen? Hoe maak ik mij niet langer zorgen over cashflow? Wat is ervoor nodig om je producten uit te stallen op de top van de berg en daar te genieten van het geld en de winst die ze opbrengen?

Je bent echt niet alleen, want dit wil IEDERE ondernemer weten.

Volgende week donderdag geef ik een online training – gratis - om 19u30.

Daarin leg ik uit hoe je onweerstaanbaar vet veel geld verdient. Met waar jij supergoed in bent en op een manier waarvan jij nu denkt “Allez Ilse, kan het zo?”

Zeker. Want jij denkt nu “vet veel geld verdienen, dat is dikke zever” en “dat is niet voor mij weg gelegd”.

Ook daarin ben je niet alleen. En hoe komt dat? Simpel: doordat het grootste deel van de ondernemers elkaar nadoet. Ze doen allemaal hetzelfde! En erger nog. Ze blijven hetzelfde doen. Ze durven niet iets anders doen.

Extreme winsten draaien met het verkopen van producten. Super actief in de bouw of de tuinsector. Werken als een zot. Geld verdienen met jouw geliefkoosde ambacht, dat gebeurt alleen als je bereid bent om te doen wat niemand anders doet.

Dáárover gaan we het donderdagavond hebben.

En ik vertel je ook:

• Hoe je van twijfelaar naar keiharde beslisser gaat zodat je eindelijk doorpakt en niet langer blijft lanterfanten. Zodat je weet wat er nodig is om groots te denken. Ja, jij kan dat ook!

• Hoe je niet langer blijft denken als zelfstandige (of als werknemer). Zodat jij kan en durft door te groeien met het denkpatroon dat bij een 'grote' ondernemer past, die snel beslist en niet altijd de mening van anderen nodig heeft.

• Hoe je NEE durft zeggen op offertes die alleen maar je tijd vragen. En hoe je precies weet met welk aantal offertes jij je omzetdoel gaat behalen.

• Hoe je definitief WINST creëert als CASH geld.

• Hoe je JA knikt als ik zeg dat het reserveren van geld per geldbestemming niet langer een nice-to-have is. Zodat grip op je cash geld vanaf nu een feit is… (dat is een gedurfde stelling , I know, maar ik weet echt wat ik zeg).

Kortom, wil jij leren hoe je van jouw winst een geautomatiseerd groeiproces maakt? Hoe jij met een gezonde cashflow je bedrijf runt? (En daardoor een evenwicht tussen je werk en je privé creëert.) Wil jij met klanten werken die geld opbrengen in plaats van geld kosten?

Ja? Zorg dan dat je bij deze gratis online training aanwezig bent!

Zodat jij de Simon Kjaer van jouw team wordt. En dat jouw ondernemershart blijft kloppen.

Tot donderdag!

Ilse

PS. Weten aan welke knoppen je moet draaien om je winst te vergroten op een gestructureerde manier. Is dat wat je wil? Schrijf je dan NU in voor deze GRATIS live online training!

Vorige
Vorige

Dit zeg ik ALTIJD tegen mijn klanten en toch blijft het mijn werkpunt!

Volgende
Volgende

Onnauwkeurig, onvolledig, onbetrouwbaar, slordig, te laat... Kan jij eigenlijk delegeren?