Hoe je hééél vlotjes en met plezier je belastingen betaalt.

Het onder controle krijgen van je belastingverplichting vereist planning en discipline. Ik heb meer dan één bedrijf zien ten onder gaan simpelweg omdat ze hun belastingen niet konden betalen. Problemen duiken er altijd wel op in een bedrijf, maar toch kan een enorme, onverwachte belastingaanslag elke ondernemer zot maken ... Wat is de fout? Als ondernemer leg je je focus op het bedrag dat je bedrijf nodig heeft om te kunnen draaien. Heel vaak wordt het bedrag voor de belastingen niet gewenst, genegeerd. De staat? Dat zijn dieven! Tref daarom een regeling om je belastingen te sparen. Dat lukt niet als je jouw belastinggeld samen met het geld dat je nodig hebt om je zaak te runnen samen op één bankrekening ziet staan.

Read More
Fantasie op hol

Ik heb nu – ook als ondernemer- een ‘kluis-rekening’.

Dat is de ‘SOS-ondernemers-rekening’. Enkel te gebruiken bij een absoluut noodgeval. Opgelet. Deze rekening is niet de winstrekening waar ik het ALTIJD over heb….

Read More
Ilse DieltjensComment
Profit First Lifestyle. Waarom ik WEL graag over geld babbel.

‘Als je genoeg verdient, hoef je geen rekening te houden met budget’ zeiden mijn ouders altijd. Daarmee bedoelden ze: ‘Als je genoeg verdient, hoef je niet na te denken over uitgaven.’ Dat denk ik toch. Eigenlijk vond ik die uitspraak altijd al vreemd.

Mijn kaarten liggen nu anders. In die zin: Profit First vertelt mij wat ik ‘kan’ uitgeven. Ik weet exact welk geld voor welk doel is bestemd. Omdat alles becijferd is, weet ik exact waar ik aan toe ben. Profit First geeft mij rust.

Read More
Ilse DieltjensComment
De ultieme opvoedingstip: schaf het zakgeld af!

Zakgeld is een thema waar iedereen wel een mening over heeft.  Uiteenlopende meningen.  En je merkt ook: je kinderen gaan (net als volwassenen) er op hun eigen manier mee om.  Voor je zoon is 20€ misschien een groot bedrag terwijl dochterlief er nauwelijks mee toekomt. Profit First is een levensstijl.  Een waardevolle levensstijl waar je al vroeg mee kan beginnen.  Want, zoals het spreekwoord zegt: jong geleerd is oud gedaan. 

Read More
Ilse DieltjensComment
4 to do's voor te schitteren in jouw vak

Zij spreken voor de hele wereld:

“Door naar de algoritmes achter de foto’s en filmpjes te kijken, kunnen wij via wiskundige bewerkingen vaak zien waar er dingen vervalst zijn en kunnen wij fraudeurs opsporen”, dat vertelt Ann Dooms, Professor aan de VUB, gespecialiseerd in cybercriminaliteit, vooral dan in het opsporen van vervalste foto's of kunstwerken.

Read More
Ilse DieltjensComment