De ultieme opvoedingstip: schaf het zakgeld af!

Zakgeld is een thema waar iedereen wel een mening over heeft.  Uiteenlopende meningen.  En je merkt ook: je kinderen gaan (net als volwassenen) er op hun eigen manier mee om.  Voor je zoon is 20€ misschien een groot bedrag terwijl dochterlief er nauwelijks mee toekomt. Profit First is een levensstijl.  Een waardevolle levensstijl waar je al vroeg mee kan beginnen.  Want, zoals het spreekwoord zegt: jong geleerd is oud gedaan. 

Read More
Ilse DieltjensComment
4 to do's voor te schitteren in jouw vak

Zij spreken voor de hele wereld:

“Door naar de algoritmes achter de foto’s en filmpjes te kijken, kunnen wij via wiskundige bewerkingen vaak zien waar er dingen vervalst zijn en kunnen wij fraudeurs opsporen”, dat vertelt Ann Dooms, Professor aan de VUB, gespecialiseerd in cybercriminaliteit, vooral dan in het opsporen van vervalste foto's of kunstwerken.

Read More
Ilse DieltjensComment
Bouwellende nekt onderneming

Profit First maakt een succes van de tweede onderneming.

Dit is een klassiek en waargebeurd verhaal.

Over jonge ondernemers die een hotel annex restaurant in de Kempen willen starten. Daarvoor is geld nodig, uiteraard.  Ze stappen naar de bank. En de bank schenkt vertrouwen: twee gedreven ondernemers met een goed-uitgedokterd businessplan en met bakken enthousiasme.  Zo’n ondernemersambitie gaan ze echt niet weigeren. Zelfs niet in de Horeca. Dat zou nu zeker anders zijn, maar 20 jaar geleden was dat de normaalste zaak van de wereld.  Met een volle bankrekening start het ondernemersavontuur.

Read More
Ilse DieltjensComment