De ultieme opvoedingstip: schaf het zakgeld af!

Zakgeld is een thema waar iedereen wel een mening over heeft.  Uiteenlopende meningen.  En je merkt ook: je kinderen gaan (net als volwassenen) er op hun eigen manier mee om.  Voor je zoon is 20€ misschien een groot bedrag terwijl dochterlief er nauwelijks mee toekomt. Profit First is een levensstijl.  Een waardevolle levensstijl waar je al vroeg mee kan beginnen.  Want, zoals het spreekwoord zegt: jong geleerd is oud gedaan. 

Read More
Ilse DieltjensComment
4 to do's voor te schitteren in jouw vak

Zij spreken voor de hele wereld:

“Door naar de algoritmes achter de foto’s en filmpjes te kijken, kunnen wij via wiskundige bewerkingen vaak zien waar er dingen vervalst zijn en kunnen wij fraudeurs opsporen”, dat vertelt Ann Dooms, Professor aan de VUB, gespecialiseerd in cybercriminaliteit, vooral dan in het opsporen van vervalste foto's of kunstwerken.

Read More
Ilse DieltjensComment
Bouwellende nekt onderneming

Profit First maakt een succes van de tweede onderneming.

Dit is een klassiek en waargebeurd verhaal.

Over jonge ondernemers die een hotel annex restaurant in de Kempen willen starten. Daarvoor is geld nodig, uiteraard.  Ze stappen naar de bank. En de bank schenkt vertrouwen: twee gedreven ondernemers met een goed-uitgedokterd businessplan en met bakken enthousiasme.  Zo’n ondernemersambitie gaan ze echt niet weigeren. Zelfs niet in de Horeca. Dat zou nu zeker anders zijn, maar 20 jaar geleden was dat de normaalste zaak van de wereld.  Met een volle bankrekening start het ondernemersavontuur.

Read More
Ilse DieltjensComment
Ben jij een ambachtsvrouw?

Mijn eerste vraag aan haar was: Wat verwacht jij als mentee van een mentor? Haar antwoord was zeer duidelijk: “een klankbord”.  “Ik verwacht een klankbord, iemand waarmee ik kan praten over waar ik mee zit en over pieker. Samen praten over de toekomst, waar zou ik voor kiezen om verder mee te gaan, welke uitdagingen ga ik aan en welke niet of niet meer. Hoe geraak ik er aan om al die projecten die in mijn hoofd zitten uit te voeren?”.

Read More
Expert helpt ondernemers om aan zichzelf te denken

7 juli 2018.  Een dag die ik niet vlug zal vergeten.

Ik had een lange rit voor de boeg: van Schriek naar Baarn in Nederland. 183 km enkel. Maar als Profit First Professional is de ProfitCon een dag die je echt niet kan, mag en wil missen.  Een dag vol inspiratie, gave mensen, inzichten en actie. 

De verwachtingen werden meer dan ingelost!

Read More
Ilse DieltjensComment