5 argumenten waarom een e-book de beste en meest magische marketingtool is

Rrriiiinnng!

“Hey Ilse!”

“Hey Hilde! Zeg Hilde, ge gaat het nie geloven, maar ik heb een graaf idee.”

Gelach…

Ik ken Ilse ondertussen al een paar jaar. En zonder overdrijven: dat is een zalig zotte madam. We hebben wekelijks contact, spreken soms af en werken regelmatig samen. Lang leve Skype, Whatsapp en co.

Als ze belt met de meest ‘grave’ ideeën, zit ze meestal in zo’n spannend koerstenueke op de top van één of andere col in de Algarve (of het Hageland). Bekaf genietend van zo’n superkleine maar extra straffe espresso waar je alleen nog maar NOG sneller van gaat koersen. Natuurlijk. Want dan is het bergaf hoor ik je nu al denken. 😊

Soit. Back tot business. En bloggen behoort tot onzer beider business. Vandaar dat mijn kersvers e-book ‘Boek succes met je e-book’ inclusief compleet stappenplan een perfecte aanleiding is voor gastblog op www.Ilsedieltjens.com. Juij!

Niet toevallig zijn e-books één van Ilse’s magische marketingtools. Haha, wat had je nu verwacht?

Voor mij persoonlijk absoluut de meest magische!

Zet je schrap voor:

5 magische argumenten!

1.    Professioneel.

Marketing? Ik heb dat geautomatiseerd. Door dat e-book goed aan te pakken. Mijn klanten-in-spé - zo mag je ze zeker noemen want ze zijn geïnteresseerd in mijn producten/diensten. Mijn systeem stuurt ze gedurende X tijd Y aantal gepersonaliseerde mails. Automatisch. Ik heb ze met het e-book een waardevol cadeau gedaan. Bovendien wordt e-mailing nog altijd beschouwd als één van de beste marketingmethodes. Dat e-book is de kers op de taart.

2.    Gemakkelijk!  

Een e-book schrijven, daar kruipt best wel wat werk in. En denkwerk. Wat is het beste onderwerp? Welke titel is aantrekkelijk? Welke vorm? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo gemakkelijk is dat allemaal niet. Toegegeven. Maaaaaar! Eens je dat e-book klaar hebt en je hebt het hele stappenplan doorlopen…  Dan komt de MAGIE. Oh yeah! Want dan heb je als het ware een marketingmachine in huis. Net zoals het e-book zelf worden alle volgende mailtjes AUTOMATISCH verstuurd volgens een vooraf bedachte marketingstrategie en workflow die past bij jou en jouw bedrijf. Dat e-book past ook helemaal bij jouw bedrijf, je deelt het veel gemakkelijker dan je businesskaartjes of folders. Inclusief gepersonaliseerde mails naar mensen dit geïnteresseerd zijn in jouw zaak. Geef toe. Dit is én professioneel én gemakkelijk. Daar houdt elke ondernemer van!

3.    Je website gaat renderen.

Ik ben er vrij zeker van dat jij een mooie website hebt. Je bedrijf, diensten en producten worden mooi gepresenteerd. Mensen kunnen je op het internet vinden en contacteren. Helemaal in jouw huisstijl. Net zoals je businesskaartjes.  Maar… wat gebeurd er met die kaartjes als je ze niet uitdeelt. Of wel uitdeelt? Net hetzelfde geldt voor jouw website. Wat gebeurt daar mee?

Wat als …

 - de bezoekers van je website nu eens hun contactgegevens zouden achterlaten?

- en als die gegevens dan ook nog eens automatisch in een mailinglijst terecht zou komen…

- en die mensen zouden op een aangename manier gecontacteerd worden en maken nog meer kennis met jouw bedrijf?

- dat je die mailinglijst kan gebruiken voor promo’s, acties, uitnodiging van een opendeurdag, een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Dat allemaal door dat magische knopje op je website: ‘Download het gratis het e-book’!

4. Expertstatus…  

Een boek schrijven verhoogt je expertstatus. Dat is een feit. Niet meer en niet minder.

Een e-book is ook een boek. Meestal ietsje dunner en in digitale vorm, maar dat maakt niks uit. Een goed e-book is objectief en helemaal gericht op jouw doelpubliek. Het is echt zalig als een downloader je contacteert. Hij of zij beschouwt je als een expert in je vak. En dat ben je ook. Maar nu hoef je die andere persoon daar totaal niet meer van te overtuigen. In tegendeel. Deze persoon gaat je hoogst waarschijnlijk zeer gericht een vraag over jouw vak stellen. Dat bespaart je niet alleen tijd en energie, het is gewoonweg magisch!

5. Efficiënt: het werkt!

Iedereen die professioneel ook maar een beetje met social media bezig is, zal dit bevestigen: social media marketing is een werk van lange adem.

Je moet consistent én consequent én creatief én authentiek present zijn op het medium waar je doelgroep uithangt. Alles om aan je zaak bekend te maken en vertrouwen op te bouwen (de KNOW-LIKE-TRUST-BUY factor).

Nu. Je kan dit alles ook een stevige boost geven. Met een goed e-book bijvoorbeeld.

De dag na de lancering van mijn e-book zat er een mail in mijn mailbox. Met de boodschap dat het er ‘boenk op’ was! De call-to-action op de laatste pagina werd letterlijk uitgevoerd. Al na 1 dag had ik een super enthousiaste klant die helemaal mee was in contentmarketing en zelf bezig was me een e-book. En mijn hulp erg op prijs stelde. Dat is dus echt mega efficiënt en ja: helemaal magisch!

Mijn magisch kadootje

We gaan niet meer rond de pot draaien. Het is cadeautjestijd. En je hoeft niet eens je schoen te zetten of een kerstboom te versieren. Gewoon op deze link klikken en je gaat meer te weten komen over hoe je een e-book succesvol kan aanpakken. Tips, inspiratie én plan van aanpak.

Lees & ervaar!  

All the way

Wil je er helemààl voor gaan? All the way, dus niet alleen je e-book maar ook je zaak succesvol aanpakken? Waarin succes staat voor: goed groeien met marketing in combinatie en gezonde cijfers en winst die gepland wordt… dan heb ik nog een laatste maar supercalifragilisticexpialidocious magisch advies: Ilse Dieltjens. Best businesscoach ever.  

Groetjes en veel succes!

Hilde Vandebroek

‘Boek succes met je e-book’ Download jouw exemplaar op hildevandebroek.com  

Wat kan ik zelf, ilse, hier nog aan toevoegen, gewoon doen!