Ben jij altijd de beste versie van jezelf?

Die dinsdagochtend in Keerbergen. 6u30 en ik ben op post. Netwerken met BNI. Zoals gewoonlijk zit ik vol energie. Enthousiast, wakker en lachend storm ik letterlijk de meeting binnen. Natuurlijk krijg ik dikwijls de vraag hoe ik dat zo vroeg in de ochtend al voor elkaar krijg. Het antwoord is simpel. Ik doe wat ik graag doe. En ik ben altijd op weg naar nieuwe contacten, interessante leermomenten en vernieuwende verhalen.

Zelden ben ik van mijn stuk te brengen.  Maar net dat gebeurde. Op die dinsdagochtend in Keerbergen.

De meeting start. Ik ben al snel aan het woord. Zoals elke week leer ik mijn mede-BNI’ers iets ‘nieuws’. Business gerelateerd uiteraard. Deze keer koos ik het topic: ’het belang van testimonial of getuigenis’. Ik leg de nadruk op een geschreven versie. Zeggen dat iemand goed is in wat hij doet, is ook tof, maar dat zijn woorden en die vervliegen. Een geschreven getuigenis heeft kracht. Voegt letterlijk woord bij een daad. Denk er maar als je op zoek bent naar een restaurant, wie leest niet de commentaren van andere restaurantbezoekers.


En toen ging het mis…

De volgende collega-BNI’er gaf haar bedrijfspresentatie. De gewoonlijke gang van zaken. Ik stond bij geen onheil stil. Maar ik ken haar goed. Er was iets... Ik hoorde het aan haar stem en zag aan haar gedrag dat er iets NIET klopte.

Wat was er aan de hand?

Na de vergadering kwam de aap uit de spreekwoordelijke mouw. Er zat die ochtend een concullega van haar in de zaal. En nu had zij in haar kaarten laten kijken! Ze baalde enorm. En toen snapte ik haar gedrag. Op haar moment, haar presentatie hebben de stemmen in haar hoofd de kracht van haar verhaal letterlijk weggenomen. Ze voelde zich figuurlijk bedreigd en aangevallen. Ik voelde met haar mee.

Ze was niet zichzelf op dat moment.

Ben jij altijd de beste versie van jezelf?

… ook het moment dat je hoofdpijn hebt,
… ook als een klant beweert dat jij het niet op de juiste manier hebt uitgevoerd,
… ook als er een slechte referentie online wordt geplaatst over jouw product,
… ook als je een boze mail krijgt van een klant dat jij niet de kwalitatieve diensten hebt geleverd die hij echt verwacht had,
… als iemand beweert dat jij onvriendelijk was,
… als je onterecht onrecht wordt aangedaan,
... als een leverancier beweert dat jij om een of andere reden die korting niet krijgt.


Wat had mijn BNI-collega op dat moment kunnen doen?

Ze had haar safe-kit kunnen bovenhalen. Dat had bijvoorbeeld kunnen zijn: iemand in vertrouwen nemen en samen snel de situatie analyseren. Om de storm in het glas water te relativeren. En van de onmacht op dat moment een kracht te kunnen maken. Want net die concullega kon een ambassadeur worden voor producten die zij niet verkoopt … Er een win-win situatie van maken!

Eerlijk gezegd, dit is de aller moeilijkste taak die je als ondernemer hebt. Maar ook dat moet je kunnen relativeren. Daar moet je kunnen boven staan. Is dit makkelijk? NEEN, absoluut niet. Ga ik er zelf ook tegen in de fout? Met vallen en opstaan maar absoluut wel.

Welke safe-kit gebruik jij om hier boven te staan?

Mijn safe-kit bestaat er in om tegen mezelf telkens dezelfde woorden te gebruiken die mij terug brengen waar ik moet zijn. Met dat mantra leg ik de stemmen in mijn hoofd radicaal het zwijgen op. Ik denk aan de redenen waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik deze job interessant en top vind. Zo til ik mezelf naar dat hoger niveau.

Andere hulpmiddelen bij ‘ongevallen’: als ik de mogelijkheid heb, ga ik buiten in de natuur wandelen of lopen. Dat brengt me altijd weer naar de essentie.

Of ik contacteer mijn ‘Sisters in Business’. Die weten altijd raad.  En dat mogen ze van mij ook altijd verwachten.

Je ziet.Ik heb verschillende safe-plannen (planner als ik ben 😉) om mij in no time terug on track te brengen.

Welk safe-plan hanteer jij? Stuur mij gerust een mail met jouw safe-plan of we skypen over jouw vragen, ik help je graag verder.

Be safe and have fun,
greetz ilse