Met een financieel of een marketing plan, dan kan pas kan je je doel bereiken.

mtb met iris.JPG

Zaterdag 19 augustus 2017.

Het is zover. Ik rijd een mountainbike wedstrijd in Sauerland.
Op de planning staat een rit van 60 km met 1600 hoogtemeters. Best pittig. Start om 9u50. 

Na een lange tijd niet meer actief op de mountainbike is dit echt een uitdaging. De voorbije maanden stond het trainen met de fiets op een laag pitje. Dit door allerlei redenen. In de maand juli ben ik er volle bak ingevlogen. Het vlot niet goed. De motivatie is ver te zoeken. Je hebt immers 'vanalles' anders te doen. En zoals je weet, neemt fietsen veel tijd in beslag. Bovendien protesteerde mijn lichaam meermaals. Daardoor nam de motivatie nog meer af. De uren op de fiets konden tellen. De conditie volgde niet. Ik was tuurlijk niet geduldig genoeg. En de vermoeidheid stak steeds de kop op. 

De weken gingen voorbij. 2 weken voor de effectieve wedstrijd. Ik zaag. De topper Iris Coppens wou ik zo graag volgen. Lichtelijke paniek. Tom geeft mij letterlijk een sjot onder mijn kont. Hij noteert een specifiek plan. Ik voer uit. Of fiets uit ... 

Trainingsschema: 
Woensdag - 2 u
Donderdag - 2 u à 3 u intensieve training (laat je maar eens ontploffen, was zijn uitleg)
Vrijdag - 1 u losrijden
Zaterdag - rustdag
Zondag - 2 u
Maandag - 1 u losrijden
Dinsdag - 2,5 u intensieve training met de mountainbike
Woensdag - 2 u rustig rijden
Donderdag - rustdag
Vrijdag - 1 u losrijden

Een hele boterham. Een stok achter de deur techniek die ik gebruik. En zoals een echte strever, volg ik braaf het plan. Motiverend. Tom informeert: hoe ging het, hartslag niet te hoog, was je moe, de training goed verteerd, drink je voldoende, heb je je recuperatie shake gedronken,  ... Echt plezant. Ik ga door. 

Zaterdag 19/08/17, 13u24, na een wedstrijd van 3u34. Ik rij zo fier als een gieter over de eindstreep. Met de andere topper mountainbikewomen Iris. Echt blij. 

Moraal van het verhaal: een planning + een motivator ( een trainer aan de zijlijn ) = zoveel meer kans op slagen. 

Voordelen van een onderneming met een plan: 
1. Je weet perfect welke stappen je moet nemen.
2. Bij elke twijfel, heb je een mening achter de hand.
3. Je blijft gemotiveerd. Onder welke omstandigheden ook. 
4. Je haalt het beoogde resultaat. 
5. Je kan samen de behaalde doelstelling vieren. Samen sterk. 

Een glimlach, na het lezen van dit verhaal?