13 ingrediënten naar een winnend bedrijf met een winstdessert

Jawadde.

Kijkend naar het scherm. Een traan bolt. Niet realiserend wat er gebeurt. Het enige wat er door mijn hoofd gaat, zijn woorden van respect, daadkracht, veerkracht, speelsheid en hij is nog zo jong. Indrukwekkend. Niet te geloven. Ik heb het over de enige echte wereldkampioen Remco Evenepoel.

Nog 25 km: Remco gaat solo! Remco is sterk. Heel sterk.

Zoals verwacht trekt onze landgenoot door op de voorlaatste passage van Mount Pleasant.

Evenepoel laat Loetsenko achter en is ribbedebie. Wie haalt hem nog terug?, schrijft Sporza.

Niemand dus.

Wist je dat deze profsporter, o.a. na zijn val in Lombardije, het boek leest over mindset, o.a. Master your Mindset van de Nederlandse Pool Michael Pilarczyk. Want zelfvertrouwen is cruciaal bij ‘winnen’.

Remco wint en nu jij.

Ik geef je een lijst van 13 ingrediënten die niet mogen of kunnen ontbreken om zakelijke ‘wins’ te creëren. Met nog een extra dessert.


Winst op het einde van het boekjaar, dat zijn dé 13 tips.


🍀Geloof altijd in jezelf en in je zakelijke power.

🍀Waarde en kwaliteit leveren is de snelste manier om ervoor te zorgen dat jouw klanten jou waarderen en bij jou kopen en blijven kopen. Hoe kan jij de beste in jouw markt worden? De nummer 1! De prijs naar winst volgt.

🍀Geef prioriteit aan jezelf - een gezond bedrijf begint bij een gezonde ondernemer! Sport jij? Slaap jij? (en nee, 4 uur per nacht is niet genoeg, en nee Redbull drinken op weg naar de werfvergadering is niet de manier van een business runnen)

🍀Blijf continu bijleren over je product, over het ondernemen, over jezelf en verbeter je vaardigheden op de drie vlakken. Werk jij aan jezelf? En hoe dan?

🍀Heb vertrouwen dat je weet wat je moet weten en dat je in staat bent om alles te leren wat je moet weten. Wanneer heb jij de laatste keer een productcursus gevolgd? Eerlijk ???

🍀Positivo. Spreek en schrijf zelfverzekerd, professioneel, positief en schrap negatief zijn.

🍀Wees ook positief in het praten met jezelf en de dingen die je denkt of zegt tegen en over jezelf (de stemmetjes in je hoofd bedoel ik of heb jij die niet als ondernemer in de bouw).

🍀 Laat fouten en tegenslagen je niet afleiden van je uiteindelijke doel - het zijn slechts omwegen op je reis, niet het einde van de route! Fouten maken, mag en kan.

🍀 Vind een geweldige mentor (onthoud van wie je deze mail leest 😊, zij noemt ilse) die je praktisch advies verschaft op professioneel niveau en waar je letterlijk tegen kan zagen.

🍀 Bouw een team op van mensen die voor je duimen, die in je geloven en die voor jou supporteren op momenten dat je je leeg of onzeker voelt.

🍀 Oefen met ondernemers over wie je bent en wat je doet, zodat je volledig vertrouwen hebt in jezelf, je bedrijf, je capaciteiten en je droom. Oefening voor dit weekend: laat je zoon of dochter vertellen wat jij doet? Onze papa is de beste tuinconstructie bouwer in de wereld.

🍀 Daag jezelf uit. Ga voor nieuwe uitdagingen, ga naar nieuwe plaatsen, probeer nieuwe dingen, ontmoet nieuwe mensen. Stap uit die comfortzone. Een koude douche elke morgen?

🍀 Doe altijd waar je van houdt, en alleen waar je van houdt.

Ik kan mij niet inhouden om ook nog een dessert te vermelden om de bedrijfswedstrijd te winnen.


Schulden, de dooddoener van je bedrijf.

Heb jij nog schulden? Bouw ze af ! Het is de belangrijkste stap naar goud. Het is de belangrijkste stap naar de financiële vrijheid in je bedrijf dat jij als winnen ervaart. Ikzelf ervaarde als de schulden over je hoofd groeien, het mij slapeloze nachten kostten.

Schulden zijn bochten, zijn omwegen. Ze houden je tegen. Ze weerhouden je om dingen te doen die belangrijk voor je bedrijf zijn omdat je de beschikbare geldmiddelen inzet om ze af te betalen.

Schulden is te vergelijken met een Remco zonder team. Zonder team is er geen sprake van winst ( alhoewel ), zo ook met jouw schulden, dan is er geen sprake van rust.

De vraag is: is het nodig dat een bedrijf langlopende schulden heeft? Misschien wel, misschien niet. Dat is puur bedrijfsafhankelijk. Toch.

Blijf steeds ‘pak je winst eerst methode gebruiken’, altijd, om onmiddellijk winst in jouw bedrijf te creëren en daarna te vergroten. Winst en schulden gaan perfect hand in hand. Want hoe groter je winst, hoe sneller dat je je schulden de kop indrukt.

Schuldenvrij geef rust en is bevrijdend, dus als je schulden hebt, werk er dan aan om deze zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Maar weet dat schulden kunnen, maar ik denk dat jij snapt welke schulden NIET en WEL kunnen. Er zijn goede en slechte schulden.


Wil jij echt weten hoe jouw bedrijf een winnende versie van zichzelf wordt, boek hier je call.

Hallo, ik ben Ilse Dieltjens, ik help ondernemers uit de bouwsector. Ooit maakte ik van mijn schrijnwerkerij in enkele jaren tijd een miljoenenbedrijf door het financieel plan te koppelen aan een haalbaar marketingplan. Als auteur schreef ik mee aan de Vlaamse versie van Profit First en combineer cijfers en marketing als geen ander. Recent bracht ik het boek Werk slimmer, Verdien meer op de markt waar ik, samen met jou, de mol in jouw bedrijf ontmasker. Als businesscoach (aka -mentor) hou ik mijn klanten een spiegel voor en reik ik concrete to do’s aan met een no-nonsense aanpak.


Vorige
Vorige

De nummer 1 reden bij de start van jouw bouwbedrijf: Vrijheid

Volgende
Volgende

Het 2-wekelijkse boeket rozen