Het 2-wekelijkse boeket rozen

Vol overtuiging kies ik voor een zachtroze kleur. Ondertussen stel ik aan de rozenverkoper de vraag welke roos in het aanbod het langst kan schitteren in mijn oranje vaas. Zijn blik dwaalt af naar het dieprood gekleurd exemplaar. Deze type rozen staat makkelijk 2 weken zonder dat zij hun koppen laten hangen. Kan ik dan nog switchen vraag ik vriendelijk. Een beetje tegen zijn goesting wisselt hij de zachtroze voor de dieprode. Hij maakt de stengels proper en snijdt het einde van de stengels eraf. Terwijl ik afreken, vraag ik, of de stengels nog verder inkort. Als je binnen de 30 minuten deze rozen in het water plaatst, zit er onderaan geen uitgedroogd stuk aan en kan de roos met gemak het water absorberen. Zodra het onderste stuk een film heeft gevormd, maw uitgedroogd is, dan is de roos veroordeeld tot een kort leven.

Tot hier de les van de langlevende roos.

Wat heeft dit met jouw business te maken?

Ik stel de vraag meteen.

Waar en wanneer besluit jij dat jouw bedrijf niet verder kan openbloeien?

Waar sluit jij je af van verdere adviezen?

Wanneer verstop jij je achter bezwaren die er waarschijnlijk alleen in je hoofd bestaan?

Of wanneer verstop jij je achter de ja maar techniek ?

Waar kan jij een stuk van de stengel snijden, zodat jij weer verder kan.

Resultaten in marketing, in verkoop, in je fanbase uitbreiden, in je cashflow optimaliseren, in je procedures te verstrakken, te verstevigen en te verbeteren, in je team dieper bij je business te brengen en te motiveren, dat start allemaal met de eerste stap. De eerste stap is de beslissing te nemen welke acties je gaat uitvoeren. Een actie is niet meer dan doen. Het niet doen brengt je niet naar je uiteindelijke doel. Doen is durf. En durf vraagt jouw lef en jouw daadkracht. Je hebt 100+1 redenen of stemmen die je vertellen dat het niet kan of dat het onmogelijk is. Leef niet het leven van iemand anders. Stop met pleasen en ga voor je eigen doelen. Een andermans agenda leven is makkelijker want dat vraagt minder weerstand. Het komt niet vanzelf. Als je niets doet, komt er niets.

Op een actiepad is het moeilijk en je staat altijd voor keuzes. De tegenslag test jouw volharding.

Ondernemen is een boeiende materie, het is gewoon topsport.

Je staat nooit alleen maar ook hier is durf en lef voor nodig. Want wie vraagt er graag hulp. We kunnen het toch allemaal alleen. Hulp vragen is je kwetsbaar opstellen.

Durf je kwetsbaar open te stellen, want ik bied je hulp aan. Boek jouw winstgevende boostcall, via deze link.

Vorige
Vorige

13 ingrediënten naar een winnend bedrijf met een winstdessert

Volgende
Volgende

Van To Do lijst naar FUN lijst