Van To Do lijst naar FUN lijst

Heb jij van die ochtenden dat je al wakker ligt voor je wekker afgaat en dat heel die to do lijst als een oneindige serie afspeelt? Zoals een netflix serie van 20 seizoen met telkens met 17 afleveringen. Onoverzichtelijk, mega-veel, tijdrovend, geen einde in zicht, ….

Een moment dat je denkt, hoe kan ik hier onderuit? Hoe kan ik ontsnappen aan die lijst van taken?

Een moment van wegrennen, verstoppen, verder slapen ( maar dat lukt niet meer 😊), ….

Ik ook.

Het is zover. Het bericht is gelanceerd. Mijn podcast gaat online op 26 september. Na de aankondiging op insta krijg ik berichten van een aantal fans in het genre van ‘ik ben benieuwd’, ‘veel succes’, ‘ik kijk er naar uit’ en 🧡 🧡 🧡 🧡. Ook een persoonlijk bericht van een klant van mij: ‘hoeveel ballen hou jij in de lucht, en hoe doe jij dat’.

Ik ben blij met zoveel enthousiaste reacties, waarvoor dank. Het laatste bericht dat maakte mij zeer attent. Ik stelde mij zelf de vraag, hoe krijg ik mijn werk klaar, waar haal ik de tijd vandaan, hoe maak ik het mijzelf het makkelijk om mijn to do lijst af te krijgen, waarom zijn de ochtenden die net beschreef zeer beperkt.

Ik geef je een inkijk achter de schermen. Want het leven is meer dan to-do lijsten afwerken. Ons werksucces en ons werkgeluk is niet te meten aan het aantal zaken dat afgevinkt zijn per dag.

Hoe krijg ik ‘zaken voor elkaar’ en breng ik vreugde in mijn werk?

Ik noem mijn takenlijst ‘leuk om te doen’ lijst.

Door dit adjectief ‘leuk’ aan de naam toe te voegen, is het minder van de ‘moetens’. Als ik nu 1 ding een uitdaging vind, dan is het dat ik zoveel moet. Akkoord, we hebben zaken waar we niet omheen kunnen maar dan kunnen we deze saaie taak beter een sexy naam geven en een deadline. Ik verzeker je dat het vlotter gaat. Kan je hier iets mee?

Maak er geen saaie opsomming van.

Administratie.

Tandarts.

Offerte.

Netwerkmeeting.

Creëer actie.

Administratie afwerken voor omzetting naar andere vennootschap, facturen aanmaken van 2de week september ( money ).

Tandarts inplannen voor mijn vader, blijf niet uitstellen 😊.

Offerte afwerken van Bellens met prachtige voortuin.

Toffe netwerkmeeting voorbereiden, BNI Mechelen.

Voeg aan je geheugentriggers, fun toe en resultaat. Of teken er iets achter.

Ik vertrouw erop dat ik tijd heb en krijg.

Valt het jou ook op ( of is dat alleen bij mij ) dat als je kei rap iets doet, dat je fouten maakt? Dat als je je er snel wil van afmaken dat je stress ervaart? Of als je een deadline hebt dat je zelfs in paniek geraakt dat je het niet af krijgt, ook al heb je dat al 100 keer gedaan? Of wanneer je te laat bent voor een vergadering, je je sleutels niet kunt vinden?

Voor mij zijn dit momenten dat ik mezelf voorbij loop. Dan roep ik mezelf op het matje. Want. Als ik bij mezelf blijf en mijn eigen innerlijke rust claim, dan gaat alles. Ik merk dat ik dan de tijd voor mij kan laten werken in plaats van tegen mij. Wat voor mij werkt, is ademen. Adem in, adem uit ( fluister ik tegen mezelf, en herhaal 10 x).

Stel jezelf de volgende vragen: ervaar jij elke dag die ratrace? Heb je plezier in je werk? Kan jij van die to do lijst een leuke to do lijst maken? Kan jij van je tijd jouw tijd maken?

Als ondernemer ben jij een geluksvogel, want jij bepaalt wat jij doet.

Hey geluksvogel, wat is je volgende leuke taak?

IK ben benieuwd, ik wil graag met jou in gesprek om te kijken waar jouw uitdaging ligt. Boek hier.

Vorige
Vorige

Het 2-wekelijkse boeket rozen

Volgende
Volgende

Cijfers is lifechanging