Maak van jouw onderneming een blijvende inkomstenbron

5 things-to-think-about

Geshockeerd.  En toch ook weer niet... Ik las afgelopen weekend in de krant Het Nieuwsblad het volgende: Maar liefst 12 procent van de zelfstandigen in hoofdberoep heeft een inkomen onder de armoededrempel. Ook het aantal zelfstandigen dat aan de deur klopt bij de vzw Dyzo, een organisatie in Vlaanderen die vooral focust op schuldhulpverlening voor zelfstandigen, zit in stijgende lijn.”

12 procent. Auch. Hoe dramatisch is dit?

Maar, dit is nu juist mijn missie. Ik wil graag de armoede onder de ondernemers voor eens en voor altijd vaarwel zeggen. Ondernemingen laten groeien met marketing tools én tegelijkertijd de financiën in goede banen leiden. Ondernemen met de focus op winst maken. Ik wil ondernemers hier mee helpen!

Weet jij de reden waarom er nog veel ondernemers armoede ervaren?
DE reden is het financieel ongeletterd zijn.

En laat dat nu juist mijn stokpaardje zijn.

Profit First is een super interessante tool om je cash te beheren.

Waarom?

Het kost je geen geld. Het is namelijk een manier van denken. Een gewoonte die jij je eigen maakt. Waar winst voorop staat.

Ik geef je nu alvast 5 dingen-om-aan-te-denken die jou helpen om jouw bedrijf een sjot onder de kont te geven:

1/ Elke ondernemer neemt elke dag beslissingen. Je hebt genoeg uitdagingen. Sta er eens bij stil: welke uitdaging neem je aan en welke uitdaging laat je links liggen? Hoe neem je deze keuzes? Heb je al eens gedacht om een externe in te roepen? Een expert die jouw bedrijf vanuit een andere invalshoek bekijkt?  


2/ Bekijk de risico’s van jouw vak, jouw product of jouw dienst.
Zijn er concurrenten bijgekomen in jouw vakgebied het laatste jaar? Hoe ga je om met het huidige digitaal tijdperk? Ben jij up-to-date met alles in jouw vakgebied? Kloppen je prijzen in jouw budgetplan?


3/ Zijn jouw medewerkers echt nodig? Dragen ze bij, zijn ze competent en gedreven of zit er ook een ‘rotte appel’ bij?


4/ Jouw omzet stijgt niet voldoende. Weet jij hoe je die extra boost kan creëren? En kan jij deze groei verwerken?


5/ Hoe neem jij beslissingen? Kijk je naar je bankrekening? Als er veel veel geld is, doe jij dan extra aankopen? En, bij weinig geld: hou jij dan de vinger op de knip? Wanneer denk jij aan de belastingen? Stort je elke maand jouw eigen loon?
 

Een bedrijf sturen is topsport. Elke dag trainen om uiteindelijk naar een mooi resultaat door te groeien. Elke dag actie nemen. Regelmatig acties inplannen is een absolute must.

Train jezelf om die financiële ongeletterdheid vaarwel te zeggen.

Echt, ik meen het, het Profit First systeem is simpel.  Ik heb lang een hekel gehad aan cijfers…  ik vond het gewoon niet niet leuk. Maar het is zoo belangrijk!

Wil je meer weten over de principes van Profit First? 
Je kan er ook de eerste 2 hoofdstukken van het boek Profit First downloaden. Gratis ;-) 

Als ondernemers verdienen we het allemaal: loon naar werken, groeien en (meer) winst maken. Dus, duimen naar boven. Op naar een winstgevend ondernemingsschap! 

PS  Het volledige artikel uit het Nieuwsblad (ik waarschuw je, hier word je niet vrolijk van) lees je via deze link: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180610_03553644?_section=66818814&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb&adh_i=f5c566672f5e828e1d59e0bce7825de9&imai=6522e5ed-e70b-4970-bb16-3b8932259175&M_BT=4991929460138