Een euro kan je maar één keer uitgeven. Hoe doe dat succesvol (met winst) als ondernemer?

Het is tijd, hoog tijd, om keuzes te maken!

“Het kost onze maatschappij vandaag 77 miljard euro om bedrijven die voor de crisis gezond waren er weer bovenop te helpen. 5 miljard gaat naar zombiebedrijven”. Dat zei Eric Van den Broele, directeur onderzoek en ontwikkeling van Graydon in Terzake. “Een euro kun je maar één keer uitgeven. Nu is het moment gekomen om duidelijke keuzes te maken, omwille van de maatschappelijke fair play, omwille van de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Keuzes die moeten gericht zijn op het sturen van onze ondernemingen richting een menselijke, duurzame en groene economie. En dat kan alleen met bedrijven die innovatief zijn, gezond zijn, groei vertegenwoordigen en die zaken effectief kunnen ontwikkelen.”

Marleen van Mc Health and Beauty schrijft “Corona, wat een verschrikkelijk jaar hebben we achter de rug. Voor mezelf was het doorbijten, proberen positief te blijven en vertrouwen dat alles goed komt. Ik heb veel bijgeleerd dit jaar: heel wat workshops gevolgd, leren plamuren, het huis geschilderd, een website en webshop gemaakt en een nieuwe manier van boekhouden aangeleerd met dank aan Ilse Dieltjens.”

De oorspronkelijke insteek van jouw ondernemerschap is vrijheid creëren en doen wat je echt graag doet. Jouw product op jouw manier in de wereld zetten. Ja toch?

Maar. Wat vaak gebeurt is dat geld verdienen ondergeschikt geraakt aan het dagelijkse werken-werken-werken. Je hebt een mooie omzet, vette klanten, topmedewerkers en toch stel je je vragen

- Wat heb IK als ondernemer?

- Is dit de vrijheid die ik wou?

- Wat is nu het resultaat op de bankrekening?

- Verdien ik niet het dubbel als ik diezelfde kwaliteiten, drijfveer en passie voor een werkgever uitvoer?

Het gaat niet langer meer over OF je passie volgen OF geld verdienen.

Het is vandaag definitief gedaan met het of-of verhaal maar eerder een en-en verhaal. Je kan niet langer blijven lanterfanten en treuzelen. Geld verdienen en winst realiseren is een essentieel onderdeel van ondernemen, van jouw ondernemerschap. Zonder geld, zonder winst, geen bedrijf.

1 op 10 bedrijven was al een zombiebedrijf voor de pandemie toesloeg. Het zijn bedrijven die al in de overleefmodus zaten, waarvan de schulden al meerdere jaren groter zijn dan de inkomsten. Ze zijn niet rendabel. Toch konden deze zombies ook rekenen op de coronasteun.

Het is een realiteit.

Hoe is jouw realiteit? Ben jij voldoende alert? Ken jij je cijfers? Weet jij de verhouding tussen je schulden en je inkomsten? Weet jij wat er speelt? Weet jij met wie je samenwerkt?

Bovendien.

Dat zombiebedrijf kan jouw bedrijf de strot toe knijpen. Want zombiebedrijven kunnen jouw facturen niet betalen. Het is onze taak, enthousiaste ondernemer, om bij te pinken te zijn. Om alert te blijven en tijdig op te treden.

Daarom.

Verstop je niet achter je werk, je ellenlange to-do lijst. Stop het ‘ik heb geen tijd’ excuus. Echt, STOP met die zever! Neem actie.

Ik nodig je uit voor een persoonlijk gesprek. Check in via deze link, https://www.ilsedieltjens.com/winstgevende-doorbraaksessie

Vorige
Vorige

Onnauwkeurig, onvolledig, onbetrouwbaar, slordig, te laat... Kan jij eigenlijk delegeren?

Volgende
Volgende

Durf vragen te stellen!