OndernemersELLENDE 📍 Maak deze 8 FOUTEN zeker NIET!

OndernemersELLENDE

Jij bent ambitieus. Echt. Maar toch heb je zorgen... je laat het aan je klanten -zeker niet- merken. Maar die als die vervelende zorgen er niet waren.... dat zou ondernemen toch makkelijker zijn!

Weet je wat? Jij bent niet alleen! Als je eens wist hoeveel van je concullega's met dezelfde ELLENDE zitten.....

Het is voor mij ondertussen héél herkenbaar. Ik kan er gemakkelijk een boek over vol schrijven. Misschien dat ik dat ooit nog doe maar... zo lang kan ik niet wachten. 😂

Weet je wat? De typische 'Ondernemersellende' kan ik makkelijk samenvatten. De meeste fouten die altijd opnieuw gemaakt worden... waardoor bedrijven niet goed genoeg groeien en vele zelfstandigen gefrustreerd geraken. Het zijn heel dikwijls dezelfde.

DAAROM dat ik ze met je deel. Zodat jij ze NIET maakt! 
Here we go:

📍 Maak deze 8 FOUTEN zeker NIET!

❌ Je stelt de betaling van je EIGEN LOON uit. Alleen deze maand. Of gewoon wat minder. Want dan kan je makkelijker de leveranciers betalen… (je weet dat dat vreet aan je. Jij bent echt meer waard dan dat hongerloontje. Of nog erger, dat ‘gratis’ werken)

❌ Klanten zijn klanten. En die omzet is nodig. Met andere woorden: je doet maar wat. Je schiet met losse flodders. Wist je dat je daardoor veel geld verliest… ? En kostbare tijd?

❌ Je krijgt de kriebels van ‘sales’, je bent er niet bewust of niet genoeg mee bezig. Jij denkt dat het echte ‘verkopen’ is niet aan jouw besteed. Je doet liever extra je best. En toch maakt elke verkoop je wel blij. Natuurlijk. Herkenbaar?

❌ Als je dan in actie schiet, richt jij je gemakkelijker op kortingen of promoacties. Maar, laat jij je klant wel GOESTING krijgen om bij jou wat te kopen? 
Straal je dat ook uit? Besteed je daar aandacht aan? 
Ook online?

❌ Jij bent géén grijze muis in de overvolle markt. Jij kan je wel degelijk ONDERSCHEIDEN van je concurrenten. Jij bent uniek. 
Maar in wat? 
(H)erken jouw (emotioneel) unieke onderscheidende kracht of eigenschap. Van jou en je bedrijf. Speel daar op in. Het is je sterkte!

❌ Ken jij je cijfers? Weet je welke omzet je minimum moet draaien voor een break-even? Hoeveel is dat? 
Cijfers zijn kei-belangrijk! Toch is het niet nodig om een (halve) boekhouder te zijn… of te wachten tot het einde van je boekjaar om beslissingen te nemen. Met slechts ENKELE CIJFERS kan jij je doelen WEL bereiken en pro-actief ondernemen. Wist je dat?

❌ Maak jij WINST? Wist je dat je winst kan plannen? Echt wel! En zelfs heel gemakkelijk.

❌ Marketing…. Dat doen we wel als minder druk is. En we er zin in hebben…. Het is iets dat je uitstelt. En dan plots weer belangrijk vindt om er dan weer heel veel geld aan te verliezen. 
Fout! Marketing is de katalysator van je bedrijf.

Wat als.... ❓

BAN die stress en dat gepieker! Want spijt.... komt altijd te laat. En dat zou zooo jammer zijn.

Pak je ondernemerschap in handen. Pak alles wat je kan! En denk aan de reden waarom je zo graag ondernemer wilde zijn. ♥️
Ook jij kan groeien. En scoren. YES YOU CAN! 🚀

Veel succes!

Ilse DieltjensComment