4 to do's voor te schitteren in jouw vak

Zij spreken voor de hele wereld:

“Door naar de algoritmes achter de foto’s en filmpjes te kijken, kunnen wij via wiskundige bewerkingen vaak zien waar er dingen vervalst zijn en kunnen wij fraudeurs opsporen”, dat vertelt Ann Dooms, Professor aan de VUB, gespecialiseerd in cybercriminaliteit, vooral dan in het opsporen van vervalste foto's of kunstwerken.

“Wat als ik jullie vertel dat borstkanker krijgen het beste was wat me kon overkomen?”, met deze vraag opent Yamina Krossa haar TED Talk. Zij is de kracht achter de VZW Benetiet die ijvert voor de terugbetaling van borstreconstructies.

‘Inhaling singing’. Dat is wat zij doet. Belgisch sopraan en docente muziek Françoise Vanhecke experimenteert. Zij ademt in terwijl zij zingt. Ze botst op weerstand en krijgt tegenkanting, want zingen terwijl je inademt zou slecht zijn voor je stem. Onder haar toezicht start zij wetenschappelijk onderzoek dat zij zelf bekostigt. Ze kreeg erkenning voor haar pionierswerk.

Verschillende richtingen, andere invalshoeken en talenten. Maar allen powervrouwen met een drive. Ik bewonder Ann, Yamina en Françoise. Zij spreken ‘echt’ voor de wereld. Zij durven hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. Deze dames gaan voor hun dromen. En resultaten volgen. Omdat zij staan voor hun boodschap.

Durf jij dat?
Soms voel ik mij klein naast zulke voorbeelden. Maar een seconde later weer groots, geïnspireerd en vooral gemotiveerd. Ik help jullie, ambitieuze ondernemers, door mijn missie. Mijn missie is ondernemen met meer winst (en niet alleen meer omzet). En om als ondernemer ook aan jezelf te denken. Zodat jij ook jouw bedrijf met succes in de wereld kan zetten.

Durf jij?

- Durf jij jouw verhaal in de wereld te zetten?
- Hoe help jij jouw klanten verder?
- Welke missie drijft jou?
- Is jouw werk een uit de hand gelopen hobby?
- Fonkelen jouw ogen als jij vertelt over wat jij doet? Ook tegen de buurvrouw op straat, tegen een kennis in de supermarkt of de nieuwe vrienden op skiverlof?
- Krijg jij energiestoten als jij je werk uitvoert?

Waar ben jij goed in?

Stel jij je eens voor dat je dat van de daken kan schreeuwen: ‘ik leg een nieuwe gazon aan in jouw tuin en dat is echt groener dan dat van de buren!’. En nu jij. Waar ben jij echt goed in? Zeg dat eens luidop tegen je spiegelbeeld. Ik doe alvast mee: ‘Ik help elke ondernemer te verdienen wat hij waard is!’ .

Hoe simpel kan het zijn. Ik ben overtuigd dat jij kan SCHITTEREN in jouw vakgebied.

Ik geef je al vast dit:

4 to-do’s voor deze week


1/ Vertel over jouw job op een openbare plaats bv. In de sportclub, in de supermarkt, op de trein, … Lukt dit goed zonder problemen. Doe het volgende week, dubbel zoveel. Maak er een gewoonte van. En je zal merken: jouw verhaal versterkt zich van week tot week.

2/ Check of jouw directe familie jouw ondernemingsverhaal kan vertellen. Weten jouw kinderen, jouw papa, jouw neef concreet wat jij doet? De mensen die direct rondom jou staan, krijgen vragen over jouw job. Zorg ervoor dat ze goed weten hoe jij wilt dat ze jouw onderneming in beeld brengen.

3/ Geef je vrienden een try-out van je product of je dienst. Zij zijn jouw top-ambassadeurs. Zij geven jou energie in je vrije tijd. Wanneer zij de kwaliteiten van jouw product aan de lijve ontdekken, dan worden zij jouw levende reclameborden.

4/ Vraag aan een zeer tevreden klant, wat jouw product voor hem betekent. Je gaat versteld zijn van zijn commentaar. Doe er iets mee!

Ga aan de slag. En terwijl ik het schrijf, wijs ik mezelf met de vinger dat ik ook nog een aantal to-do’s moet onder handen nemen. En ik ga het nu meteen doen: stuur je mij het resultaat van je 4de to do door? (ik ben benieuwd!)

Op naar een ondernemende week!

Enthousiaste groeten,

Ilse

ps1. Ambitieuze ondernemers maken van deze to-do’s vaste agendapunten. 😉
ps2. Heb jij mijn 5 tips al voor meer winst, download nu gratis, https://www.ilsedieltjens.com/aanmelden-5-gouden-tips

Ilse DieltjensComment