Expert helpt ondernemers om aan zichzelf te denken

17 juli 2018.  Een dag om in te kaderen.

Ik had een lange rit voor de boeg: van Schriek naar Baarn in Nederland. 183 km enkel. Maar als Profit First Professional is de ProfitCon een dag die je echt niet kan, mag en wil missen.  Een dag vol inspiratie, gave mensen, inzichten en actie.  Zo werd het event toch aangekondigd.

Jaja, denk je dan als nuchtere Belg.  Maaar…  de verwachtingen werden meer dan ingelost! Want naast inspiratie en gave inzichten had deze dag ook geweldige verrassingen in petto. Nou!

Na boeiende workshops volgde een officieel moment.  Femke Hogema, de leading lady van Profit First Nederland zette enkele Profit First collega’s in de bloemetjes voor bijzondere prestaties.  Bij de award voor Profit First Ambassador of the year werd tot mijn  grote verbazing plots 'Ilse Dieltjens' afgeroepen…   

Een  g e w e l d i g e  erkenning.  Dit had ik totaal niet verwacht! Maar het voelt echt als een beloning voor mijn inzet.  Mijn eerste Profit First jaar was best wel zwaar.  Ik kon bij niemand terecht die er het fijne van wist. Omdat ons Belgisch fiscaal systeem heel anders in elkaar zit dan dat in Nederland of Amerika. Maar wat ben ik blij dat ik heb doorgezet!

Dan ontmoette ik persoonlijk de sympathieke en zeer inspirerende Mike Michalowicz.  Mike Michalowicz IS Profit First. Deze Amerikaan is de bedenker van Profit First. Hij was een zeer succesvolle ondernemer tot op hij op een zeker moment alles verloor. Overmoed, foute beslissingen, koppig volhouden …   het gekende verhaal. Op het moment dat hij financieel helemaal aan de grond zit, haalt zijn dochtertje haar spaarvarken boven. Voor Michalowicz het moment dat zijn leven verandert: het begin van het grote Profit First verhaal.  Ondertussen helpt hij allerlei soorten ondernemingen en zijn z’n boeken in meer dan 10 talen vertaald, geeft hij lezingen overal in de wereld.  Ondanks zijn succes is Mike een hele gewone en enthousiaste man.  Hij was oprecht ‘very excited’ dat het Profit First verhaal nu ook in België bekend geraakt.

Fantastische dag!

En dat vonden ze ook bij de Gazet van Antwerpen.  Ik werd opgebeld door Kristof van Rompaey voor een interview over het hele gebeuren. 

De eyeopener van vele ondernemers:  Elke boekhouder zal je vertellen dat winst het verschil is van omzet en kosten.  Daardoor gaan ambitieuze ondernemers omzet-gedreven ondernemen.  Met Profit First is dit niet zo.  Met Profit First ga je WINST gedreven ondernemen én creëer je daardoor financiële rust.    

Lees het volledige artikel hier: Expert helpt ondernemers om aan zichzelf te denken.

Wil jij ook (meer) winst maken? 
Contacteer me gerust.

Ilse DieltjensComment