Ik en jij, wie wil er niet groeien met zijn ‘verhaal’
Aristotle.jpg

Als je dit leest, dan ben jij een kanjer van een ondernemer. Daar ben ik zeker van.
Jij bent specialist in jouw vakgebied. Top.
En ook al doen we verschillende dingen, we hebben heel wat met elkaar gemeen.

De reden dat ik deze tekst schrijf:

“The whole is greater than the sum of its parts. Aristoteles”

1. We presteren elke dag voor een topproduct af te leveren aan onze klanten.

2. We zijn specialisten in ons vakgebied.

3. We zijn allemaal gepassioneerd door ons product.

We hebben nog iets met elkaar gemeen:
4. het steeds werken aan verkoop en zichtbaarheid ( dé marketing).

Tot kort was ik zaakvoerder van een houtverwerkend bedrijf.

Timber Works is aanwezig op woonbeurzen ( Mechelen Wonen, country side in Gent en Très Chic in Bokrijk, Wonen in Leuven), investeert in boekjesreclame ( Landelijk Wonen – De architect), reclamepanelen op de voetbal en in het straatbeeld,  heeft een moderne website ( eigenlijk niks verkeerd aan) , heeft folders. Ik bezoek architecten. Ik prospecteer telefonisch. Gebeurt onze marketing te oubollig? Wat is er mis?
Massa’s kilometers zijn er op mijn autoteller, is de handelsreiziger dood vraag ik mij af?  Niemand heeft tijd of zin om naar mijn verhaal te luisteren. Ik ben immers de zoveelste in de rij met een verhaal over hout. De talrijke afspraken kennen geen gevolg. De moed zit echt in mijn schoenen. Wat is er mis?  
Een herkenbaar verhaal? Herken je dit gevoel?
Hoe heb ik dit veranderd? 

Hoe kreeg ik mijn bedrijf op de rails kreeg? 

1. Ik sta nog steeds op woonbeurzen
Ik neem deel aan de beurzen très chic en Country Side, Wonen mechelen. Want ik moet er ook in HET echt staan.

2. Nieuwe website met professionele fotografie
De nieuwe website met professionele fotografie is de start – augustus 2015. Ik wist dat dat niet voldoende zou zijn. De website is mijn moderne mond tot mond reclame. de website roept passie op, mijn klant droomt van zijn eiken bijgebouw. 

3. Inzetten op Sociale Media
De vroegere mond-tot-mond reclame doe ik op het linkervak van het net. Heel snel! Facebook. Alleen voor particulieren die niet weten wat doen. Nee, voor alle klanten, ook jouw klanten.   Ze moeten blijven over jouw bedrijf spreken. Facebook, Linked in, Pinterest zoals Karl Storms oude bouwmaterialen, Instagram, nieuwsbrieven,…. Het draagt allemaal bij om die zeer belangrijke vertrouwensband met mijn klant op te bouwen. 

4. Bloggen
Ik kan nooit te veel informatie van mijn bedrijf bloot geven. Geven om te kunnen krijgen. En dit realiseer ik op een gestructureerde en onderbouwde manier. Met kennis van zaken. Ik blog over de sterkte van ons bedrijf, over wie ik ben, hoe ik de zaken aanpak, wat is het leven van onze schrijnwerkers en echte spot in de atelier. Ik sta in de schoenen van de klant en ik geef het gevoel dat ik hen begrijp. Dat is het doel van heel mijn concept. 

Wil jij dat ook? Een totaalconcept? Een plan dat werkt? Mis je deze schakel in je bedrijf?