Cashflow fixen

Paniek als je weet dat ik zaterdag met mijn looppartner in crime de trail van de Fantômes uitdaging aanga. 24 km op en neer de heuvels van de Ardennen trotseren. Het pittige parcours loopt doorheen de prachtige natuur van La Roche-en-Ardenne.

Hoffa, watte waar heb je het over?

Inderdaad, dat is letterlijk de beer dat op mijn pad komt. Hoffitis is een ontsteking van het vetlichaam van Hoffa. Aan de voorzijde van de knie, achter de kniepees ligt deze schokdemper. Deze ontsteking ontstaat meestal door herhaalde overbelasting, of door op hakken te lopen of door te vallen op je knie.

Ik ben koppig: nada, niks van dat, beweer ik zeer resoluut aan mijn kinesist. Toch zit dit weefsel inklemt tussen mijn bovenbeen en mijn scheenbeen. Zij behandelt, lees fixt, als de beste wat er te redden valt. Wie mij kent weet dat ik niet bij de pakken blijf zitten. Ons kent ons.

Een sportdokter in Rotselaar raadpleeg ik voorbije maandag om de nodige behandeling toe te passen. Hij is zeer straf in zijn uitspraken als ik vraag, wanneer ik terug mag aka kan trainen. Wat? Stoppen met lopen, met zo’n kwetsuur loop je door …. ja, maar dokter, dat doet pijn …. Ja, dat is omdat je langer dan 3 minuten loopt …. Geweldig toch, zo’n aanmoediging. Ik schiet in de lach.

Hij voegt toe: maar je moet niet zagen dat je zondag pijn hebt. Een verwittigde vrouw is er 2 waard.

Fixen, noem ik dat, fixen wat er te fixen valt. Ondergaan en door.

Doe jij dat ook met je cashflow? Ben jij ook aan het fixen op momenten dat je uitgaande geld je inkomende stroom overtreft? Sticker op de wonde plakken?

Ben jij definitief klaar om niet meer te fixen maar deze geld zaken op te lossen? Cashflow is de zuurstof van je bedrijf. Een verplichte studievak waarop elke ondernemer een 11 op 10 haalt.

Inderdaad, als je echt heel eerlijk bent, pak je niet de onderliggende oorzaak aan of je ziet de onderliggende pijnscheut (nog) niet. De Time is Now.

Boek je call

Vorige
Vorige

Cijfers is lifechanging

Volgende
Volgende

Jij bent ondernemer in alle facetten