Zeldzame schrijnwerkersvrouw blogt over haar passie

Zo verscheen ik in de pers. Fier als een gieter was ik! Iedereen mocht het horen:

“Ik ben trots op mijn ontwerpen en ik leef voor mijn bedrijf. Ik ben al heel mijn leven dol op hout. Zo ben ik op het idee gekomen om een eigen blog op te starten, waarop ik praat over mijn vak en mijn passie voor hout. Ik geef tips over hout en houtconstructies en ik deel er foto’s van onze realisaties. Ik spreek zowel over de technische kant als over details in de afwerking, decoratie en lifestyle.”

Dit artikel flitst door mijn geheugen als een zwembadbouwer op een netwerkevent aan mijn mouw trekt.

“Ilse, over wat schrijf ik dan elke week?” vraagt de man zich af. Het is duidelijk een probleem voor de ambitieuze ondernemer.

Zo’n vraag klinkt voor mij als muziek in de oren. Mijn brein begint te onmiddellijk te werken. En ik som instant mogelijke blogtitels op:

- Wat doe ik als mijn zwembad groen wordt?
- Hoe kan ik mijn zwembad beschermen in de wintermaanden?
- Wat zijn de eigenschappen van een zoutwaterbad?
- Waar plaats ik mijn zwembad in de tuin?
- Welke chloorwaarden zijn ideaal?

Hu?

‘Ja beste zwembadbouwer, haal jouw ideale klant voor de geest. Wat wil die klant weten? Van welke problemen ligt hij wakker? Wat is zijn obstakel, zijn laatste twijfel vooraleer hij een zwembad bij jou koopt? Wat zijn de vragen die je in elk verkoopgesprek beantwoordt?’

Dan volgt snel het volgende argument.

“Ilse, maar ik kan echt niet schrijven… ”

Ook die voorzet tackel ik met gemak. “Hans… dat is een belemmerende overtuiging. Dat weet jij net zo goed als ik. Ik ben ervan overtuigd dat je alles kan leren. Als je innerlijke motivatie sterk genoeg is, tover jij letters, woorden en verhalen op papier.”

“Of vind jij video leuker? Dan is vloggen de perfecte optie. Vertel je verhaal voor de camera. Of pak de micro en je creëert een podcast. Neen, lieve zwembadbouwer, je ontkomt er niet aan!”

Om hem te overtuigen waarom dit zo belangrijk is, vuur ik de volgende vragen af:

1/ Wil je meer naamsbekendheid?
2/ Wil jij een expertstatus opbouwen en nooit meer het antwoord van je klant krijgen dat je te duur bent?
3/ Wil jij meer verkopen?

Ra, ra. 3 x JA als antwoord.

“Wat houd je dan nog tegen?”

Stilte.

Ik verwachte nog een vraag, maar Hans durft ze niet (meer) stellen.

De journalist stelde ze wel aan mij:

“Of er niet veel tijd in kruipt om als drukke bedrijfsleider te bloggen?”

Wel… ik schrijf graag en steeds vlotter. Het voelt daardoor nooit als een opdracht. Bovendien ben ik er van overtuigd dat dit de marketing van de toekomst is. Je moét gewoon actief zijn op het internet. Dat werkt veel beter dan de traditionele en vooral peperdure advertenties in de gekende vakbladen.
Bloggen was vanaf dat moment een vast item op mijn business-to-do-lijstje. Sinds toen schrijf ik elke week een tekst. Ik geef toe. In het begin had het soms iets van de processie van Echternach. Dus ik begrijp Hans echt wel. Maar door consequent te blijven schrijven, rolden de juiste woorden steeds makkelijker uit mijn pen.

En geef toe… Als rasechte ondernemer zijn er wel moeilijkere uitdagingen die jij al overwonnen hebt.

Dus. Start. Nu!

Claim jouw plaats in de markt!

Weg met de twijfel. Bloggen, vloggen, kies jouw manier maar verspreid jouw boodschap op het internet als een pro. Contentmarketing is magic.

Wil je graag nog meer tips? Klik hier en dan gaan we samen in gesprek.


Vorige
Vorige

Mijn missie. Mijn drijfveer.

Volgende
Volgende

Bloggen, zoe simpel as kvraagetaan