7 tips hoe je zakelijk een moeilijke tijd financieel overwint

Ja, ik ben ook bang.

Het coronavirus breidt zich razendsnel uit.

In deze moeilijke tijden is het nog belangrijker om je lichaam goed te verzorgen. Ik benadruk vaak dat ondernemen topsport is. Dus:

- slaap voldoende
- beweeg
- eet gezond
- maak je elke dag even los van je bedrijf.

Deze goede raad neem ik zelf ook ter harte.

Maar door al dat slechte nieuws heen, zie ik ook het goede. En dat doet me bruisen. Ik zie allerlei opportuniteiten in verschillende business-segmenten. En nu meer dan ooit, komt deze kracht naar boven…

Start en stop

Het is belangrijk om in beweging te blijven op alle fronten in je bedrijf. Stop niet. Kijk niet achterom, maar blijf vooruit kijken! In deze crisistijden zijn er meer dan ooit opportuniteiten die zich aanbieden. Blijf kalm en blijf vertrouwen hebben. Blijf ondernemen. Hoe moeilijk het ook is. Waarschijnlijk ga je een aantal zaken helemaal anders aanpakken. Maar… stop niet.

Jij, als ondernemer hebt een rolmodel

Claim jouw rol. Jij bent een voorbeeld in het maatschappij. Laat dat nu op alle vlakken zien.
Jij hebt kennis, jij bezit waardevolle vaardigheden en een motivatie om waauw tegen te zeggen.
Met kennis bedoel ik: jij weet wat je te doen staat op deze spannende momenten. Je ziet het misschien niet direct maar je bent creatief genoeg om dat te ontdekken, dat weet ik.

Mis je nu even die creativiteit? Dat kan. Maar heb dan het lef om hulp in te roepen. Of een tweede professionele mening te vragen. Boek nu je gratis sessie. Helemaal Corona-safe, veilig online, jij en ik, babbelen over jouw zaak.😀

Want inderdaad, het is alles behalve een makkelijke tijd. Hoe moet het ‘nu’ verder … ? Omdenken vraagt rust en stilstaan. Eerlijk, denk ik, door paniek, onvoorziene omstandigheden, de media-stroom, wordt ons geen rust gegund wordt. Toch moeten wij, als ondernemers moeten op dreef blijven.

7 tips om het virus zakelijk te overwinnen

Ik geef je 7 tips weer hoe je het virus zakelijk kan overwinnen:

1/ Blijf optimistisch en proactief

Welke stappen ga je met je bedrijf zetten tot en met juni? Welke koers vaar je? Welke doelen wil je de eerste 6 maanden van 2020 zeker bereiken? Welke acties ga je hieraan verbinden die haalbaar en meetbaar zijn, gezien de omstandigheden?

2/ Doe de dingen die je moet doen.

Begin de dag niet met een lege agenda. Plan wat je moet doen, en hoe beter dat je elke dag plant, hoe makkelijker je je doelen behaalt. ( slechts 85 % van je acties brengen je naar je streefdoel). En hoe effectiever je plant, hoe meer rust je ook krijgt in je business. Stel prioriteiten en handel efficiënt.

3/ Communiceer met je medewerkers en je klanten als een pro-ondernemer.

Begrijp wat ze zeggen en zorg dat je begrepen wordt. Eerst begrijpen en dan begrepen worden. Door je communicatie te verscherpen, speel je beter in op de verschillende noden die zich voordoen.

4/ Denk oplossingsgericht en in opportuniteiten.

Angst is altijd een slechte raadgever. Hoe kan je oplossingen aanbieden, welke opportuniteiten bieden zich aan die je voordien niet zag, welke samenwerkingen, tools kunnen jou nu versterken?

5/ Team work, makes the dream work.

Soms heb je echt het gevoel dat het klikt. Die klik maakt dat je de geknipte teamgenoot inzet, de juiste expert inschakelt, de juiste coach vindt. Dat helpt om net dat volgende niveau te bereiken in je business.

6/ Laat jezelf groeien.

Daarbij gaat het over jou als persoon. Groei op alle vlakken: lichamelijk, emotioneel, sociaal en geestelijk.

7/ Blijf niet piekeren, ga niet panikeren.

Maak gebruik van mijn aanbod: de gratis sessie in de vorm van een skype-call.

Zorg goed voor jezelf en je naasten, da’s het allerbelangrijkste.

Vorige
Vorige

Verkopen is een techniek toepassen.

Volgende
Volgende

Hoe ga je om met een crisis als deze als ondernemer?