Vier jij je successen?

Vanmorgen had ik een gesprek met mijn eigen coach. Die coach is een krak in haar vak. Ik kijk erg naar haar op.  Daarom is het natuurlijk ook mijn coach :). 

Zo’n gesprek is voor mij dan altijd een beetje ‘met de billen bloot’ gaan. Ja, ik ben nogal streng voor mezelf. Daarom bereid ik me ook goed voor. Zoals Arnold Scharzenegger in zijn beste Terminator film vuur ik de ene vraag na de andere op haar af. Ik kader mijn vragen en vertel daarbij ook wat er allemaal niet goed ging. 
Mijn coach luistert aandachtig en gaat dieper in op de verschillende cases. Ze neemt het gesprek serieus. Geweldig hoeveel inzichten je alleen daardoor al krijgt. Opeens onderbreekt ze me: ‘Wacht, wacht, wacht! Ilse. Hoeveel omzet heb je vorige maand gedraaid?’. 
Even vlotjes als de vragen laat ik haar mijn omzet én winst weten.  Ah ja. Je bent Profit First Professional of je bent het niet. Eigenlijk was ik trots :). Op het feit dat ik mijn cijfers ken.  En ook op het feit dat mijn business wel degelijk een paar vitessen sneller begint te draaien.

En toch … kreeg ik echt de wind van voren. Mijn coach was echt kwaad! 
"Ilse toch! Dit gesprek moest je niet beginnen met al je kritische vragen!  Kijk eens wat jij al gerealiseerd hebt.  Bij dit gesprek hoorde een knallende fles champagne!"  
Ik pruttel nog even "Ja maar …"  Terwijl de emoties verwarrend worden besef ik opeens dat ze potverdorie gelijk heeft. Ik moet oprecht blij zijn! En me niet frustreren over ‘prullaria’. Of niet zoveel.
Dat laatste is inderdaad een werkpuntje van mij, eerlijk waar. Maar hey, that’s me.  
‘I’ll be back’ zeg ik al lachend tegen mijn coach ‘met mitraillette én champagne!’ 

Hoe ben jij daarin? 

Ben jij altijd - terecht - blij met wat je realiseert? 
Laat jij een fles knallen bij een deal? 
Dans jij door de gangen bij een enthousiaste klant? 
Deel jij je successen?
Of durf jij dit, net als ik te vergeten. 

Waarom ben ik zo? 

Ik heb het mij afgevraagd na ons gesprek. Want enthousiast ben ik echt wel. Ik realiseer me dat ik in een facebookgroep van gelijkgestemde ondernemers de ‘vier-je-succes-post’ altijd aan me voorbij gaan …
Het is gewoon de strever in mezelf. Die elke keer de lat hoger legt. Mijn vader heeft het mij zo ingepeperd: sneller, beter, hoger en meer … 
Daarom dat ik telkens opnieuw, bij elk doel dat ik bereik, dat vieren uitstel. Tot het volgende doel. Maar op het laatste van de rit is het wel een feit: ik vier mijn successen niet. Terwijl ik het - ironisch genoeg - mijn klanten wel laat doen!  
Als ik heel eerlijk ben… In mijn hart ben ik kei-fier op elk succes dat ik boek. En als ik terug kijk op wat ik heb bereikt: 2 ondernemingen vanaf nul op de kaart gezet...  Dan ben ik meer dan fier.  Dan ben ik vol vertrouwen en besef ik dat ik ondertussen echt weet aan welke knoppen ik nu moet draaien om een bedrijf succesvol te maken. 

Hoe kunnen jij en ik daar een les uit trekken? 

1/ kijk achteruit

De meeste van mijn klanten (en ik ook) hebben niet de gewoonte om achter uit te kijken. Het jaar is afgesloten en we starten gewoon met het volgende. Druk-druk-druk. Achteruit kijken lijkt tijdverspilling. Maar sta er toch eens bij stil.  En vraag je eens af wat er het afgelopen jaar tot een succes leidde. Welke doelen heb je bereikt? En welke niet? Heb je je wel lang genoeg gefocust om dat doel te bereiken? Heb je wel alle middelen benut om het voorgestelde doel te bepalen? Verander je niet te snel van koers? Heb je het wel tijd genoeg gegeven om het tot een succes om te toveren? 

Geduld is ook niet mijn grootste troef. Maar iets de tijd geven is nodig en een eerlijke en grondige evaluatie is belangrijk om onze motivatie en ons werkgeluk op lange termijn te behouden. 

2/ kijk naar binnen 

Deze vragen helpen jou: 
Wat waren je beste ervaringen van het afgelopen jaar?
Wat heb je gedaan om winst te boeken?
Hoe heb je je team ontwikkeld?
Welke marketing was zeer doeltreffend?
Hoe versterkte jij jouw marktpositie?
Heb je je workflow aangepast aan jouw ritme? Of verbeterd? 
Wat heb je geleerd? Hoe heb je jezelf ontwikkeld? 
Komt 80% van je omzet van 20% van je klanten? En hoe bereik je dan de andere 80%? 
Welke stappen waren bijzonder effectief?
Wat werkte goed voor jou?

Een vraagje: mail me jouw successen, ook al zijn het maar super kleine dingen. Waar ben jij fier op?  Ik ben heel benieuwd! Ik wil samen met jou vieren én ik wil ook van jou leren. 

3/ kijk vooruit

Wat wil je nog meer doen in de toekomst?
Iets nieuws?  Sleutelen aan je aanbod?  Investeren?
Wat is je droom?

Conclusie

Wees trots op jezelf! Ongeacht wat je denkt dat je al dan niet hebt bereikt. Jij hebt een buitengewone prestatie geleverd! Wees trots op jezelf!

En het beste moet nog komen: jij hebt nog een hele reeks resultaten voor de boeg! 

Dus: Go for it. En vooral: vier die successen!

Proost!

Ilse DieltjensComment