4 basisingrediënten voor jouw groeibedrijf!

Wat zijn de basisingrediënten voor een groei van jouw bedrijf?

1/ Concentreer je op een niche: welke klanten passen bij jouw producten?

2/ Wie zijn je beste klanten? Definieer ze. En maak er een kopie van (ja, leg ze onder de kopieermachine😉)

3/ Verwijder de rotte appels: m.a.w. durf ‘nee’ te zeggen. Concentreer je op blinkende appels, de energie die je daarin investeert geeft je sowieso een groter rendement.

Mooie theorie, dat klopt. Maar jij hebt liever bewijzen hé? Wel, ik zal je uitleggen hoe ik deze theorie o.a. in mijn schrijnwerkersbedrijf toepaste.

=> Werk met een zeer uitgebreide vragenlijst. Zodat jij voor 200 % zeker weet dat de klant jouw product serieus neemt. Door slimme vragen te stellen weet jij dat de klant jouw geleverde waarde zal appreciëren. Ik stuurde de vragenlijst voor ik met de klant een afspraak inboekte. Door de afstemming tussen de potentiële klant en mijzelf verhoogde de efficiëntie van de daaropvolgende meeting enorm. Bovendien werd de slaagkans op het binnenhalen van de opdracht aanzienlijk groter.

=> Stel jezelf zichtbaar op. Dat kan op talloze manieren: op je sociale media kanalen, op je website, je live-professionele omgeving, maar ook privé zoals bijvoorbeeld in de supermarkt… daardoor weten potentiële klanten voor wat en wie je staat. Automatisch ga je een magneet vormen voor de prospecten die overtuigd zijn van jou en jouw product. Een magneet trekt aan wat hij uitstraalt. Blijf je mond open doen! Online én offline.

=> Wanneer een klant belt en ik rol met mijn ogen bij het zien van zijn nummer, op zo’n manier dat niemand kan nadoen… Ik moet er geen tekeningetje bij maken, dat is NIET mijn blinkende appel. Ik neem dan een besluit en doe wat nodig is om deze klant niet langer op zijn wenken te bedienen. Eerlijk, andere klanten gaan dan voor. Ik probeer wel altijd in schoonheid te eindigen. Ook voor dit geldt: oefenen, het zal je steeds beter lukken. In het verleden, durfde ik dit niet. Ik dacht toen vooral aan de omzet waarop ik geen neen durfde te zeggen. Maar nu denk ik, ‘Hij past niet bij, ik kan hem daarom niet het gewenste resultaat geven dat hij verdient. Dus nee die klant is niet mijn klant.’

Pittig hé, deze 3 basisingrediënten. Maar ze smaken naar meer .

Inderdaad er is nog een 4de ingrediënt voor de basis van een toekomstig groei-bedrijf. En dat is PLANNEN. Blijf je acties elke week opnieuw plannen. Geen plan, geen bedrijf.

Ja, dàt is de straffe peper waardoor de saus smaak krijgt.

Maar ik help graag.

Boek hier je gratis gesprek. En ja, je krijgt meteen al een paar vragen voorgeschoteld.😉


Vorige
Vorige

Hoe ik mijn omzet elk jaar verdubbel: een blik achter de schermen

Volgende
Volgende

Kermisgeld op ondernemersniveau is fun!