Hoe regel jij je financiën
met  winst als doel van je groei?

Financiële sterke basis voor jouw groeitraject  
# opleiding voor ambitieuze ondernemers #

 
 
Ik heb geen tijd, ik ben altijd druk. Waar start ik? Waar vind ik mijn weg? LInks of RECHTS?

Ik heb geen tijd, ik ben altijd druk. Waar start ik? Waar vind ik mijn weg? LInks of RECHTS?

Is dit ook voor jou van toepassing? 

Je werkt hard, verdient goed, er blijft niet voldoende over voor jou en als winst, in verhouding.
Je sluit je ogen ‘soms’ voor je cijfers.
Je stelt niet de juiste vragen aan je boekhouder.
Je hebt geen winstdoel, geen marketingplan.
Je moet iets met marketing, maar wat, er is zoveel.
Waar vind ik de juiste klanten? Welke marketingkanalen zijn interessant voor mij? 


Hoe leuk zou het zijn? Stel je voor dat ….

Je maakt winst, vanaf nu.
Er is altijd voldoende geld voor je belastingen, de leveranciers
én je eigen salaris.
Je ziet in één oogopslag hoe je ervoor staat.
Je maakt de juiste keuzes.
Je ervaart financiële rust, alles is onder controle. Je ligt niet wakker van je cijfers. 
Je hebt een marketingplan en financieel plan. Zij vormen 1 geheel. Je groeiplannen hebben recht op slagen.
Je weet wie je ideale klant is. Wat zijn jouw klant zijn pijnen en verlangens? Je communiceert in zijn taal en via het juiste kanaal.

Je weet je richting ...

Je weet je richting ...


Ondernemen is plannen. Sporten is als ondernemen. Zonder plan bouw je geen basis.
Zonder plan ga je niet voor goud.
— A goal without a plan is just a wish.

Zeg nu zelf, heb jij dat plan niet al dikwijls willen maken?

Als rasechte ondernemer heb je elke dag een hele lijst van taken af te werken. Logisch toch. Je plan steekt ergens in je hoofd. Elke avond opnieuw denk je: "verdorie niks aan gedaan". Elke dag opnieuw doe je jouw ding. Je werkt hard in je zaak. Dinsdag is er een netwerkevent.
Druk, druk, druk. Woensdag heb je een meeting met je medewerkers. En donderdag komt een vertegenwoordiger langs van een belangrijk merk. Vrijdag maak je tijd voor een briefing met je secretaresse voor de administratie. En dan is het weekend. Jij hebt een gezin of vrienden die het tof vinden om af te spreken. Leuke activiteiten samen. Nog wat sporten, dat maakt je mentaal sterk. Het is terug maandag. Jouw lijst van af te werken taken ligt klaar om te behandelen. Er belt een klant. Dringend. Jij voelt je alleen. Je hebt er geen zicht hoe je de aanpak realiseert. Jij wilt groeien met je bedrijf. Maar telkens is iets anders dringender.


Het komt er niet van.
Ik leer jouw plannen. Met cijfers en marketingtools.

FullSizeRendernog eens.jpg

Ik ben Ilse. En een planlover. Ik kick op plannen.

En ik ga jou daarbij helpen? Waarom ik? Ik ben geboren op 24 maart 1973 en 1 april (dit is geen grap) zijn mijn ouders hun dakwerkersbedrijf gestart. Het zakendoen is voor mij letterlijk in de wieg gelegd. In elke job combineer ik cijfers met marketingactiviteiten. Met 1 doel: groeien. Ik hou ervan om mensen te zien schitteren in doen waar ze goed in zijn.

 

In 2012 startte ik mijn eigen bedrijf Timber Works. Een ontzettende leercurve met een steile groeicurve tot gevolg. Dit gebeurde pas op het moment dat ik wist hoe het spel gespeeld werd. Hoe het werkte en wat er werkte en waarom. Hoe mijn ouders business deden is verleden tijd. Nog straffer. Voorbije jaren passeerde heel veel straffe ondernemers mijn pad. Met verhalen: ik kan niet elke maand mezelf mijn loon uitbetalen, mond-tot-mond reclame is niet meer voldoende, mijn omzet stagneert of het is niet meer zoals vroeger.


 
op weg naar een volgende stap greyscale.jpg

Coaching traject

Het groeitraject met een sterke financiële basis is een opleiding voor ambitieuze, gedreven ondernemers die een krak zijn in hun vak. Om je zaak te laten groeien. Op een gezonde en stabiele basis. Op een manier dat je ondervindt dat jij de baas bent van de cijfers.

Jouw business jou geeft wat je verdient in geld. Niet alleen je klanten zijn blij. Je werkt met een duidelijk systeem om prospecten om te vormen tot klanten.

Jij draagt als ondernemer elke dag honderd petten. Denk maar aan volgende taken: financieel manager, marketing verantwoordelijke, poetsdame, verkoper, designer, website-expert, personeelsmanagement, ….  En welke pet heb je vandaag op?
Op dat moment ben je niet met je job bezig. Jouw producten aan de man brengen.

Met dit traject til je je bedrijf naar een volgend niveau. Je groeit.  
Je weet perfect welke stappen je moet nemen. We werken zowel aan een financieel plan als een marketingplan. Met een becijferd doel voor ogen.  Jij werkt samen met maximum 9 andere straffe ondernemers. Met ambitie en gedrevenheid. Bij elke twijfel, heb je een mening achter de hand. Dat maakt het sterk. Je blijft gemotiveerd. Onder welke omstandigheden ook. Je haalt het beoogde resultaat. Je kan samen de behaalde doelstelling vieren. Samen sterk. 

Ik zet je aan je stuur greyscale.jpg

Waarom de Ilse methodiek?

Ik weet hoe je moet sturen met je ogen dicht. Cijfers, groeien en mensen inspireren. Het is mijn perfecte match. Het is een rode draad in mijn carrière en mijn levenspad. Of cash en boekhouding met ‘marketing-acties’. Ik doe het met passie. Ik breng mijn passie voor cijfers en marketing op jou over. Met een doeltreffende Ilse methodiek. Ik weet aan welke knoppen je draait om te groeien. Om te starten. Ik zet je aan het stuur van jouw onderneming.

Is dit bij jou van toepassing?

Jij bent een ondernemer. Al jaren bezig. Je weet dat het anders moet. Je weet dat je aan je zaak moet werken en niet in. Iets met marketing. Je weet meten is weten. Je weet niet hoe ‘precies’. Je wil hiermee geen tijd verliezen. Je hebt geen inspiratie. Je hebt er geen zin.

Hoe pak je het aan? 

- ondernemen met een plan
- ondernemen met een financieel doel
- ondernemen met marketingtools die voor jou werken
- plezier beleven aan het werken aan je zaak
- een dynamische groei op poten zetten

Als je altijd blijft doen wat je altijd deed. Zal je altijd krijgen wat je altijd kreeg.

Een groeitraject met een financiële basis!

VOORAF: Ik maak een cijferanalyse uit het verleden. Zij geven signalen voor de toekomst.

Wanneer?
6 volle dagen.
Minimaal 6 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.
Concrete datums volgen.

Waar?
Antwerpen

Investering
Tijd. Jouw tijd.
De opleiding is 6 volle dagen, gespreid over 6 maanden.
Jouw investering: inzet, enthousiasme en tijd. 1 dag huiswerk per trainingsdag als voorbereiding en als verwerking.

De financiële investering voor je groeitraject is € 6.415,- exclusief btw. Dit bedrag betalen in 3 termijnen betekent van € 2.565, - exclusief btw.
De opleiding is een kost en dus 100% aftrekbaar van de belasting.

Training
De training is ontstaan uit bergen ervaring. Uit het beste van mezelf. Ik heb geen geheimen. Ik vertel mijn tegenslagen, mijn successen. Ik vertel wat je niet moet doen en wat je best wel doet. De training is de beste weg naar groei, naar jouw succes.

Voor de training
1ste stap
Ben jij een eenmanszaak of een bvba? Ik vraag jou om jouw financiële cijfers te bezorgen. Ik maak voor jou een gezondheidscheck van je bedrijf. Dit is de start van ons traject. Dit is een uitgebreid rapport en analyse met de nodige inzichten van jouw bedrijf nu en voor de toekomst met een waarde van 1.497,-€, excl. btw.
2de stap
Ik nodig jou uit voor een persoonlijk gesprek.
3de stap
Jij leest een ‘financieel boek’ met de principes van Profit first van Femke Hogema & Mike Michalowicz of luistert naar de aangeleverde video's .We bespreken de pijnen en de treffers vanuit deze financiële gezondheidscheck tijdens de eerste trainingsdag.

6 live trainingsdagen
Voldoende tijd tussen de live-dagen om de geleerde stof om te zetten naar de praktijk. Dit is een must. Je leert door te doen.

3 modules, jij zit aan het stuur

Dag 1 - 2
Cijfer expert


Je ontdekt hoe financieel gezond je bedrijf eigenlijk is. Wij kijken wat Profit First betekent voor jouw persoonlijke situatie betekent. Is jouw bedrijf winstgevend ook al ben je in een groeifase? We krijgen een fantastisch inzicht over zeer belangrijke bedrijfsaspecten : omzet, brutomarge, jouw inkomsten en uitgaven, jouw kostenposten. Hoe kan je snel kosten besparen? Welke kosten dien je aan te pakken?
Je past een leuke, praktische en toegankelijke methode toe om je financiën te managen en meer winst te maken. Met de vier essentiële basisprincipes van Profit First. Jouw Profit First percentages geven jouw grip op je cijfers. Een verdeling adhv percentages over de verschillende posten! Je bedrijf is te sturen van je bankrekening. Je kent de zwaktes en de sterktes van je bedrijf. Met een liquiditeitsoverzicht.

Resultaat: Je bent een expert in je cijfers lezen. Sneller geld in the pocket, groei met winst.

Profit First geeft jou een duidelijk inzicht van de sterke en de zwakke punten van je onderneming. Je bent een expert in je cijfers lezen. Je hebt grip op je cijfers. Je zit aan het stuur van jouw onderneming. Wij leren een praktische methode om je geld te managen. Je bedrijf te sturen vanuit je bankrekening. Je ontvangt de Nederlandse editie van het boek ‘Profit First’.

Dag 2 - 3
Haalbaar en winstgevend plan

Hoeveel heb je werkelijk nodig om te groeien?
Wil ik investeren wat heb ik nodig? Welke soort investering ga ik doen?
Hoeveel heb ik nodig om te leven?
Wat zijn mijn behoeften?
Hoe ga je een privébegroting opstellen?
Product - prijs - plan.

Hoe verdien je met wat je doet?
Zijn mijn prijzen marktconform? Juiste tarief?
Hoe bereken je een uurtarief? Een producttarief?
Hoe ziet mijn uniek product-aanbod eruit?
Heb ik een correct aanbod?
Is mijn bedrijf winstgevend? Hoe succesvol is mijn onderneming?
Kan ik groeien met de huidige capaciteit?

Wie ben ik als ondernemer?
Wie ben ik echt? Wat maakt mij bijzonder?
Wat is jouw passie, visie en missie?
Wie is mijn ideale klant?
Wat zijn zijn echte eigenschappen?

Resultaat: jouw winstgevend uitvoeringsplan

Wij vertalen de plannen naar cijfers. Een uitvoeringsplan. Mooi gezegd: een echte exploitatiebegroting. Financiën en jouw marketing-driehoek worden 1 geheel. Een duidelijk financieel plan. Je vertaalt je plan in cijfers. Met een omzetdoel. Je weet wat je klant verlangt. En wat je zegt tegen je buurvrouw wat je verkoopt.

 

Dag 4 - 5
Magische marketingtools

 


Je moet iets met marketing maar wat...
Er is zo veel prospectie per telefoon of brief, flyers …  is dat nog van deze tijd?
Je ondervindt mond-aan-mond reclame super, maar…  traag.
Waar vind je de juiste klanten en hoe?
Hoe ontdek je welke klant je uniek product wil kopen?
Waarom zou een klant voor jou kiezen?
Heb je nieuwsbrieven nodig? Steek je er tijd in om een mailing bestand aan te leggen?
Is het nuttig om tijd te stoppen in je website?
Doe je iets met Facebook of met LinkedIn?

Resultaat:  Na deze trainings-dag weet je perfect welke activiteiten en welke kanalen jouw business een boost gaan geven. Online en offline. Hoe je onderscheiden van je concurrenten - hoe je jezelf een expertstatus kan aanmeten. Hoe je je website laat werken voor jouw bedrijf.

 

Wat krijg je nog ?

- 6 Q & A
- Gratis toegang tot de 'WINSTPLANNERS'-community
- Lunch & Learn, georganiseerd tijdens de 6 maanden4 redenen waarom je het niet zou doen

1 | Als je een ondernemer bent, en je hebt niet het groeivirus te pakken. Dan ben ik niet de juiste persoon. Ik kick op groeien en op ambitie-gedreven personen. Dan zijn wij geen match.

2| Ik kan dat allemaal zelf. Dat is helemaal waar. Daar twijfel ik niet aan. Maar dat duurt allemaal veel langer.

3| Jij bent nog niet klaar om uit je comfortzone te stappen. Dat snap ik. Groeien is confronterend. Want je doet andere dingen dan je nu doet.

4| Je hebt geen tijd. Niemand heeft tijd. Maar om je ondernemingskwaliteiten bij te sturen, maak je tijd. Je bent krak in je vak. Droom niet van succes, maar werk eraan!


 

Waar wacht je op? 

Geïnteresseerd in deze opleiding, is dit alleen nog niet het juiste moment?
Download dan mijn gratis e-book waarin ik 6 gouden tips weggeef
die direct impact heeft op jouw omzet en jouw winst.